Търси

Към основното съдържание

 • Регистрация
 • Вписване

Factory Automation

Print page

Factory Automation

Гама FR-E800

Гамата честотни инвертори FR-E800 е изградена на базата на технологията за честотни задвижвания на Mitsubishi Electric, която се е доказала през годините с надеждната си работа в различни приложения с постоянен и променлив въртящ момент. Проектирана да пести енергия и да намалява разходите, гамата FR-E800 съчетава множество предимства по отношение на качеството, производителността и възможността за предиктивна поддръжка в един многофункционален инвертор.
Създаден да пести енергия, да предложи компактност и да минимизира разходите, предлагайки по-високо качество и производителност и намалявайки нуждите от поддръжка.

Гама FR-E800

Ключови предимства

 1. Компактен дизайн - Спестява място в компактен размер за управление на 3-фазни двигатели до 7,5 kw (с възможност за разширение в бъдеще до 30kw) при управляващо напрежение 200V, 400V и 600V.
 2. Две категории на претоварване - Постигане на максимална ефективност в компактни размери с лека (LD) и нормална категория (ND) токове на претоварване.
 3. Автоматична настройка към IM и PM двигатели - бърза настройка и пуск в експлоатация без отнемащо време настройка и поддръжка на място.
 4. Модели с RS-485 и “Dual-Port” Ethernet протокол - Превключване между Ethernet протоколи с лесна промяна на вътрешни параметри. Гамата инвертори FR-E800 поддържа множество отворени мрежи без нужда от допълнителни опционални карти.
 5. MELSEC 2K Step PLC - Намаляване на вътрешните компоненти и спестяване на място в таблото, избягване на окабеляването и намаляване на времето за настройка на системата. Управлението на системата може да се персонализира с вградената PLC функция на FR-E800
 6. Свързване на честотни инвертори - Създаване на малки системи чрез свързване на няколко честотни инвертора с Ethernet протоколи. Комуникацията между инверторите се извършва през входовете/изходите и вграденото PLC.
 7. Разширени характеристики на работната среда - FR-E800 работи при температури на околната среда от -20°C до 60°C (-5 до 140°F) и контролната карта е с покритие, което издържа на сурови условия на средата.
 8. Система за предупреждение за корозия - FR-E800 е първата система в света, която идентифицира индикации за щети, причинени от сероводород или други корозивни газове. Операторът получава предупреждение, когато производствената среда трябва да бъде подобрена или съществува риск от непланиран престой.
 9. Функция за диагностика на експлоатационния живот - Анализира и определя оставащия експлоатационен живот на критични компоненти като кондензатори, контактни релета, охлаждащ вентилатор и резистор за ограничаване на пусковия ток.

Модел с комуникация за управление на безопасността

Моделите с функции за безопасност поддържат Ethernet-базирани комуникационни протоколи , сертифицирани за съответствие с международните стандарти за безопасност.
Системата за управление на безопастността в съществуващата мрежа може да бъде подобрена лесно и на ниска цена.

Управление на IM и PM двигатели

Автоматична самонастройка за IE3/IE4 асинхронни двигатели (IM) и двигатели с постоянни магнити (PM) чрез проста настройка на параметрите за подобряване на функционалността, минимизиране нивото на шума и съкращаване на времето за пускане в експлоатация.

Функция за свързване на няколко честотни инвертора

Функцията за свързване на няколко честотни инвертора позволява комуникация между няколко инвертора, свързани с Ethernet посредством входни/изходни модули и специални регистри на PLC функцията. Възможно е изграждането на малка система, управлявана през PLC функцията на инверторите.

Множество Ethernet протоколи

Честотните инвертори FR-E800 поддържат варианти на отворени мрежи без използване на опционални карти. С вградени протоколи FR-E800 може да комуникира през различни мрежи, като осигурява съвместимост със съществуващите системи. Потребителите могат да изберат конкретна група протоколи, подходящи за предвидената система.

Управление на IM и PM двигатели

Автоматична самонастройка за IE3/IE4 асинхронни двигатели (IM) и двигатели с постоянни магнити (PM) чрез проста настройка на параметрите за подобряване на функционалността, минимизиране нивото на шума и съкращаване на времето за пускане в експлоатация.

 • Инверторите FR-E800 поддържат както асинхронни, така и постояннотокови двигатели.
 • Прецизна автоматична самонастройка в 3 лесни стъпки
 • Лесна, поетапна подмяна на съществуващите асинхронни и постоянни магнитни двигатели
 • Не е необходимо едновременно да се подновяват всички двигатели в системата

Две категории на претоварване

За приложения с леки натоварвания (LD), може да се използва честотен преобразувател с ниска мощност за задвижване на по-голям двигател, което води до по-компактни размери в таблото и по-ниски разходи.

Диаграма с каталожни номера

Обозначените с * полета са задължителни

Въведете текста, който виждате на картината в ляво в полето по-долу. Ако не можете да прочетете картинката, натиснете "Refresh".

Sicherheitscode Рифреш (Refresh)

назад

Горе